top of page

DE REIZENDE CAMERAAlweer twee jaar geleden ging mijn eerste analoge spiegelreflex, de Reizende Camera, op avontuur. Inmiddels zijn er 33 rolletjes volgeschoten en legde de camera per post ongeveer 2583 km af. (Dat is qua afstand van Amsterdam tot Ankara!)


Het is een groot cadeau dat deelnemers uit alle hoeken van het land plezier beleven aan dit project. Wat dat betreft is het al geslaagd. Daarnaast startte ik dit project met de vraag: “Wat is het effect van een analoge camera, nu we zo gewend zijn aan de snelheid van digitale technologie?”


Hoe bijzonder is het dat veel deelnemers aangeven dat een 40 jaar oude camera rust en inspiratie bracht? De Reizende Camera liet hen anders kijken naar de wereld om hen heen en naar zichzelf. Met als resultaat een fotoverslag van een roerige tijd vanuit verschillende intieme perspectieven.


Dit jaar breekt er een spannende nieuwe fase aan. Ik ga met alle fotoseries een boek ontwerpen en daar heb ik onwijs veel zin in. De camera zal nog enkele maanden verder reizen. (Fries- en Flevolanders grijp uw kans!)


Deelnemers en volgers, duizend dank voor jullie inzet, enthousiasme en support! De Reizende Camera kan alleen maar gerealiseerd worden door onze samenwerking en gedeelde liefde voor analoge fotografie.댓글


bottom of page