top of page

DE REIZENDE CAMERA

HIER HEEFT DE CAMERA GELOGEERD:


Maastricht - Kim Hotterbeekx

Den Haag - Evelien Buynsters


Rotterdam - Daan Veltman


Groningen - Henrieke Dekens

Utrecht/Texel - Sterre van der Tak


Amersfoort - Marleen Geluk

Middelburg - Marlinda den Haan


Wenum-Wiesel - Suzan Beekman

 

Someren - Amy Driessen

 

Arnhem - Sies Dingemans

 

Amsterdam - Jonne Drost

Utrecht - Claudia Rison

 

Utrecht - Maria Spenkelink

 

Duiven - Jeroen Stegeman

Den Bosch - Jessica Berkers

Breda - Joep Blom

Rotterdam - Joris Koolen

Hilversum - Tim Broers 

Hengelo - Maaike Ronhaar

Enschede - Lieke Zengerink

Geleen - Dana Pfennings

Maastricht - Jim Haagmans

Maastricht - Hanna Zwart

Zwolle - Ofra Broers

Koekange - Jildau Hanewald

REIZENDECAMERA-kaart3.png

Sinds februari 2020 is het Reizende Camera-project van start gegaan. Mijn allereerste analoge spiegelreflex reist sindsdien door Nederland en logeert in alle hoeken van het land. Elke drie weken schiet een deelnemer een fotorolletje vol met als doel een kijkje te geven in zijn of haar leven en woonplaats tijdens of na de pandemie.

Na deelname stuurt de deelnemer de camera per post op naar de volgende deelnemer en zodoende reist de camera voor een periode van minimaal 2 jaar vrolijk door het land! De ontwikkelde negatieven worden weer naar mij opgestuurd en gescand met een professionele negatievenscanner. Het uiteindelijke doel is om een boek en/of expositie te realiseren met een selectie van alle foto's.

KIM'S ERVARING MET DE REIZENDE CAMERA:

"Minder dan een maand geleden was Liv zo lief en vertrouwend om haar analoge camera uit te lenen voor een nieuw project: de reizende camera! ⁣


Een toffe mogelijkheid voor iedereen die het tof lijkt om eens echt met film te schieten, om eens te kijken hoe het werkt en zelf achter de camera te kruipen. ⁣


Lieve Liv, heel erg bedankt voor het uitlenen, en voor al je hulp tijdens het fotograferen! Het was een ontzettend spannend en fijn avontuur!" 
 

Voor dit project is kennis in en ervaring met fotografie geen pré. Het gaat niet om de mooiste foto's maken, maar het is juist het experiment dat telt.  Om de ontmoeting met een camera uit de jaren '80 toch wat makkelijker te maken reist er een boekje met hele handige tips mee om de deelnemer wegwijs te maken.

 

Daarnaast mogen er altijd vragen aan mij gesteld worden. Met 10+ jaar analoge fotografie ervaring weet ik zeker dat ik je kan helpen! Het is dus een mooie kans om iets nieuws te leren.

HOE GAAT HET PRECIES IN Z'N WERK?

geboortekaartjes.jpg
reizendecamera.jpg
bottom of page