top of page

DE FOTO DREMPEL

Een tijdje terug moest ik naar de tandarts. Ik was al er even niet geweest en ik wist het zéker: ik had een gaatje. Ik had het in de spiegel uitgebreid bestudeerd.


Schuldbewust nam ik plaats in de tandartsstoel. Met mijn mond in de comfortabelste houding ooit maakte de tandarts foto’s van de desbetreffende kies. Terwijl ik in mijn hoofd mezelf op mijn kop gaf omdat ik niet goed genoeg gepoetst had, fronste de tandarts zijn wenkbrauwen.


O jee wat zou er nu toch aan de hand zijn?! “Je hebt geen gaatje hoor”, klonk het vanachter de computer. Wat? “Je hebt goed gepoetst. Het ziet er schoon uit!”. Schoon? Huh? Ik keek waarschijnlijk alsof ik water zag branden. In de verste verte geen gaatje te bekennen. De tandarts legde uit dat ‘bang’ zijn voor de tandarts een veelvoorkomend fenomeen is. Iedereen denkt altijd dat ‘ie de enige is, maar in realiteit is dat niet zo.


Waarom deel ik dit? Ik herken dit in mijn fotografie werk. Niet de angst voor de tandarts natuurlijk, maar de zenuwen die klanten hebben als ze gefotografeerd worden. De onzekere gedachtes als “sta ik er wel leuk op?” “Maar ik ben helemaal niet zo’n fotomodel.” zijn veelvoorkomend en normaal. Het is alleen erg jammer als deze gedachtes je ervan weerhouden om een positieve ervaring te hebben.


Als fotograaf zie ik het als mijn taak om klanten over deze fotodrempel heen te helpen. Bij mij mag je gewoon jezelf zijn. Je bent goed en mooi zoals je bent. Ik zal altijd op zoek gaan naar beelden die bij jou passen. In het begin is het misschien even ongemakkelijk, maar als je daar doorheen gaat (en ik tap wat flauwe moppen) houd je er misschien wel een heel fijne en leuke ervaring aan over! En natuurlijk foto’s waar je blij mee bent!


Heb je interesse in een fotoshoot? Neem gerust contact met me op. Je bent van harte welkom.
Comments


bottom of page